top of page
herstelreis logo zonder vierkant.png

Deep dive retraite

Genieten. Vertrouwen. Verbinden.

Bij deze deep dive retraite duiken we dieper in jouw proces. Op verschillende manieren maken we ruimte voor jouw onderdrukte emoties en mag je weer dichter bij jezelf komen.

Deze retraite is bedoeld voor mensen die al kennis hebben gemaakt met de mind-body visie en die klaar zijn voor een stapje extra.

Aanbod

Luister naar de ervaringen van de vorige retriate

Na de retraite... 

Na de retraite heb je even tijd nodig om alles te laten landen. Er is veel gebeurd, in beweging gezet. Er zijn emoties los gekomen en je hebt jezelf weer op een andere manier leren kennen. De retraite heeft ruimte gemaakt om weer vooruit te kijken. Het heeft je vertrouwen gegeven dat jij dit proces aankan. Daarnaast heb je fijne mensen ontmoet, mensen die door hetzelfde proces gaan als jij. Je staat er niet meer alleen voor.

Reviews

WhatsApp Image 2023-07-18 at 18.26.53 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-18 at 18.23.48.jpeg
WhatsApp Image 2023-07-18 at 18.26.53.jpeg
Audio reviews: 

Programma*

*Het programma kan van dag tot dag iets afwijken

Maandag

16:00-17:00 - Aankomst & rust moment

17:00-17:30 - Introductie

18:00-19:00 - Avondeten

19:30-20:00 - Yoga Nidra

Dinsdag t/m donderdag

8:00-8:30     - Yoga Nidra

8:30-9:30     - Ontbijten

10:00-11:30 - Workshop

12:30-13:30 - Lunch

14:30-16:00 - Workshop

18:00-19:00 - Avondeten

19:30-20:00 - Yoga Nidra

Vrijdag

8:00-8:30 - Yoga Nidra

8:30-9:30 - Ontbijten & Afsluiting

Uiterlijk 10:00 uur vertrekken

Belangrijk: Niets in het programma is verplicht. Je kunt je ten alle tijden terugtrekken in de stilteruimte. Je kunt in de stilteruimte eten of aanschuiven bij de andere deelnemers.  We houden het eten steeds een uur warm, zodat jij altijd een rustig moment kan vinden om op te scheppen.

Tussen de maaltijden door zijn er snacks aanwezig

Workshops

Workshop 1: Opzoek naar jouw stressor

Tijdens deze workshop gaan we terugblikken op jouw leven. Welke dingen zijn er gebeurd, welke emoties brengt dat met zich mee en hoe heeft zich dat fysiek in jouw lichaam geuit?

Vaak is er een bepaalde stressor die in ons leven vaker terugkomt. Vaak leren we al op heel jonge leeftijd onze emoties onderdrukken. Door terug te gaan in de tijd, kan het makkelijker zijn om te ontdekken welke emotie het is die we onderdrukken. 

Tijdens de workshop ga je individueel aan de slag met jouw zoektocht, maar gaan we ook samen kijken naar hoe we jou hier verder bij kunnen helpen. Samen is het vaak makkelijker om net dat laagje dieper te gaan dan in je eentje. 

Workshop 2: Krijg inzicht in jouw kernovertuigingen

Deze workshop richt zich op het verkrijgen van inzicht in jouw (negatieve) kernovertuigingen en hun impact op jouw leven. Tijdens de workshop leer je hoe deze overtuigingen kunnen ontstaan vanuit verschillende ervaringen en hoe ze invloed hebben op diverse aspecten van je dagelijks leven. We beginnen met een korte uitleg over de oorsprong van (negatieve) kernovertuigingen en hoe ze ons beïnvloeden.

Vervolgens ga je individueel en in groepsverband aan de slag om te ontdekken welke (negatieve) kernovertuigingen jouw energie beïnvloeden. We bespreken meerdere voorbeelden, zowel algemene als persoonlijke, zodat je kunt leren van de ervaringen van anderen. Onthoud dat je altijd de keuze hebt om te delen wat je comfortabel vindt.

Door bewust te worden van jouw (negatieve) kernovertuigingen krijg je meer inzicht in hoe ze je zenuwstelsel kunnen ontregelen. Gedurende de workshop leer je geleidelijk hoe je minder energie aan deze overtuigingen kunt besteden, waardoor je zenuwstelsel tot rust kan komen.

Riet aan zee
Familie visreis
Workshop 3: Familieopstelling

Een familieopstelling is een therapeutische techniek gericht op het blootleggen van onbewuste dynamieken binnen familiesystemen. Tijdens een sessie wordt een representatie van de familie opgesteld met behulp van deelnemers die fungeren als 'representanten'. Door observatie van de ruimtelijke opstelling en interactie tussen de representanten, krijgt de cliënt inzicht in onderliggende conflicten, verstrikkingen en onverwerkte emoties binnen het familiedynamiek. Dit kan helpen bij het doorbreken van destructieve patronen en het bevorderen van emotionele heling. Bewustwording van deze processen biedt ruimte voor positieve verandering en groei.

Workshop 4: De adem als ingang naar jouw onderdrukte emoties

We ademen dag en nacht. Daar hoeven we niet over na te denken of moeite voor te doen. En juist daarom staan we meestal niet stil van de kwaliteit van onze ademhaling. Een optimale ademhaling heeft tal van positieve gevolgen voor zowel fysieke als mentale gezondheid.  Door middel van oefeningen en kleine stukjes theorie krijg je een beter beeld van wat een goede ademhaling is en hoe jouw ademhaling werkt. Nog belangrijker is het daadwerkelijk voelen wat voor jou werkt en hoe. Dit doen we door verschillende ademhalingsoefeningen te doen en te ervaren.

We eindigen de workshop met een breathwork sessie. Tijdens deze ademreis keer je naar binnen en kom je tot jezelf. Je kunt bijvoorbeeld een gevoel van thuiskomen in je lichaam ervaren. Wij begeleiden je in je ademhaling en zorgen voor een veilige setting. Na deze adem workshop kijk je anders naar je adem en heb je geleerd hoe je jouw adem als tool kunt inzetten om je staat van zijn te beïnvloeden. 

Mediteren in de natuur
Joggen
Workshop 5: Van anders voelen naar anders doen

Uiteindelijk is het doel van de mind-body visie dat je jouw gedrag gaat aanpassen. Door steeds dichter bij jezelf te komen, jezelf steeds beter te leren kennen en oude patronen los te laten, zul je je anders gaan voelen: meer in verbinding met de meest authentieke versie van jezelf. Uiteindelijk is het doel ook vanuit die versie van jezelf te gaan leven, door te doen wat bij jou past, je uit te spreken en grenzen aan te geven.

In deze workshop gaan we kijken naar het veranderen van jouw gedrag, zodat jij stukje bij beetje weer de regie over jouw leven gaat terugpakken.

Retraite locatie

Het onderkomen ligt in Drenthe, net onder Assen. Het heeft verschillende ruimtes waardoor er voor iedereen een plekje is om zich in stilte terug te trekken, maar waar er ook samen gegeten en gekletst kan worden. Er is een tuin met grote tafel en een gezellige vuurplaats. Daarnaast sta je binnen 2 minuten middenin een prachtig natuurgebied. En als kers op de taart is er een sauna aanwezig. Kortom, de perfecte plek om volledig te ontspannen.

Veel gestelde vragen

V: Kan er rekening worden gehouden met een volledig plantaardig (veganistisch) dieet?

A: Veganistisch eten is geen probleem. Al het eten is vegetarisch, met altijd een vegan optie. Ook met andere dieetwensen, zoals lactosevrij of glutenvrij, kan rekening worden gehouden.

 

V: Mijn belastbaarheid is erg laag, vooral onder de mensen zijn kost me veel energie. Kan ik de retraite wel aan?

A: Er is een stilteruimte met verschillende zithoekjes waar je je ten allen tijde kunt terugtrekken. Niets in het programma is verplicht, en je kunt in de stilteruimte ook je maaltijd nuttigen.

 

V: Ik heb last van POTS, kan ik tijdens de workshops ook liggen?

A: Liggen tijdens de workshops is geen probleem. En niemand zal je raar aankijken, want iedereen begrijpt je situatie.

 

Heb jij een andere vraag of wil je weten of de retraite iets voor je is? Ik denk graag met je mee! Mail me gerust op n.bosselaar@gmail.com of bel 06-15191083. Ook via @lief.klein.leven op Instagram kun je contact met me opnemen.

WhatsApp Image 2023-02-11 at 20.34.14.jpeg
bottom of page